home > m-dutch > cursus.php

Wij helpen u te groeien in de kennis van het Griekse Nieuwe Testament!!Waarom bijbels Grieks (N.T.-Grieks) studeren?

De belangrijkste reden is om het Woord van God beter en 'dieper' te begrijpen. Ons christelijke geloof is gebaseerd op de Bijbel, het Woord van God. Hoe beter wij dit Woord begrijpen hoe beter dit Woord tot ons kan spreken.

Cursusinhoud

De cursus bestaat uit 70 afzonderlijke lessen. Elke zevende les is een herhalingsles. U wordt een woordenschat van ongeveer 3000 woorden bijgebracht van de meest frequente tot minder vaak voorkomende. Dit is ongeveer de helft van alle woorden in het N.T. Vanaf het begin bevindt u zich in het Griekse N.T. en leert u Griekse zinsneden (wat later worden het echte zinnen) die daarin voorkomen. Moderne computer programmatuur maakte het mogelijk om een veelheid aan gegevens op een interessante manier aan te bieden. Bijvoorbeeld rijtjes werkwoordsvervoegingen netjes gerangschikt in zinnen genomen uit het N.T. Zo maakt u zich spelenderwijs het Grieks van het N.T. eigen.

Opbouw van de studies

Alle lessen zijn op de volgende manier opgebouwd:

  1. Inleiding
  2. Uitleg
  3. Huiswerk
  4. Nieuwe woorden. In iedere studie worden nieuwe woorden geleerd.
  5. De achtergrond van het Nieuwe Testament. Cursisten worden geholpen datgene wat zij leren, te begrijpen binnen de context van het leven gedurende de tijd van het Nieuwe Testament.

Echter de meeste aandacht gaat uit naar het bijbrengen van de grammatica.Voor toegang tot de GRATIS online cursus (individuele lessen), klik hier.


Download de gehele (sic!) cursus n.t.-grieks in een enkel bestand, (pdf popup) [incl. bladwijzers].


Als u het maar niets vindt om al die lessen uit te printen, raden wij u aan om de beginnerscursus aan te schaffen (les 1 tot 42) paperback : klik hier, (EUR 44,95 --452 pagina's--plus verzendkosten); gebonden : klik hier, (EUR 54,95 --451 pagina's--plus verzendkosten). Het gebonden exemplaar is makkelijker hanteerbaar, want kleiner en lichter; kleine maar scherpe print.


Lessen 43 tot 70 kunt u aanschaffen in ons boek 'Cursus N.T.-Grieks voor Gevorderden': paperback : klik hier, (EUR 44,45 --489 pagina's--plus verzendkosten); gebonden : klik hier, (EUR 54,95 --490 pagina's--plus verzendkosten). Het gebonden exemplaar is makkelijker hanteerbaar, want kleiner en lichter; kleine maar scherpe print.
Deze cursus is geheel gratis wanneer men die op eigen kracht wil volgen. Indien u begeleiding wilt genieten, dan zijn er kosten; als volgt:

Begeleiding van de eerste 3 lessen is gratis! Voor les 4 tot 10 is de begeleiding EUR 27,35.

Mocht u daarna door willen gaan, is de begeleiding van les 11 tot 70 EUR 147,75.

Mocht u in uw enthousiasme gelijk voor begeleiding kiezen van de gehele cursus [per post, of e-mail voor al uw vragen], dan geven wij u een kleine korting: EUR 164,75.

Zonder begeleiding: GRATIS TOEGANG.Begeleiding en correctie van huiswerk is voor 1 jaar (later kunt u per jaar bijbetalen: EUR 98,45).


Er bestaat tevens de mogelijkheid van telefonische begeleiding wanneer u dat wenst (bijv. wanneer u er echt niet uitkomt: EUR 17,45 per uur, of EUR 119,95 voor 10 uur per jaar). Mocht u toch nog andere wensen hebben, dan hoor ik het wel.

etymologische woordenlijst gebaseerd op het Grieks van het N.T.

audio Grieks N.T.

reacties van cursisten

Bestel de cursus hier met het bestelformulier.

Stuur ons uw opmerkingen, suggesties en/of vragen...

Verdere inlichtingen

Met al uw verdere vragen kunt u terecht bij:

Institutio Scripturarum,
F.W. Reitzstraat 69,
2806 TR GOUDA,
Holland (The Netherlands).
(Tel.:+31-182-511735)


(K.v.K.:29044976).


Wat vindt u van deze website?
Naam:
Emailadres:
URL:
Anoniem:
A. Zeer goed.
B. Vrij goed.
C. Gaat wel.
D. Vrij slecht.
E. Zeer slecht.
Toelichting:


top


Thuis - Gedichten - Studies - Fictie - Muzieck - Kunst - Ethiek - Cursus N.T.-Grieks - Eboeken - Boeken - Over Ons - Credo

Beveel Deze Website Aan - Contact - RSS Nieuws Feed - Copyright-Chris Bouter - Privacy Policy - Disclaimer

Audio Lezingen - Gratis Nieuwsbrief - Vertel Ons Over Uzelf - Links - Gebedenboek - Gastenboek

2de HANDS BOEKEN TE KOOP

SITEMAP